Nem muszáj beengedni a vízóraleolvasót, ha tartunk a fertőzéstől

Mivel a koronavírus járvány második hulláma már annyira eldurvult, hogy akár a lakásról-lakásra járó közüzemi mérőleolvasók is kockázatot jelenthetnek, jó ha tudjuk, hogy a Fővárosi Vízművek lehetőséget ad az éves leolvasás diktálására, amihez még csak regisztrálni sem kell, hanem elegendő fényképet csatolni az alábbi honlapon. Pongráctelepen decemberben esedékes az éves leolvasás…

https://ugyfelszolgalat.vizmuvek.hu/Home/MeroallasRogzites

(Megnéztük az NKM Nemzeti Közművek földgáz online ügyfélszolgálatát is, de ott sajnos nincs lehetőség az éves leolvasás saját diktálással való kiváltására.)

Bár Pongráctelepen talán már az összes társasházban kihozták a villanyórákat a lépcsőházban, ahol közvetlenül hozzáfér a leolvasó, az ELMŰ Hálózati Kft. online ügyfélszolgálatán is lehetőség van (regisztráció után) fényképes diktálással kiváltani az éves leolvasást.

Ugyanerre ad lehetőséget az EnergiApp mobilalkalmazás is (ez praktikusabb is a sok egyéb funkciója miatt, de csak akkor tudjuk használni, ha az ELMŰ-ÉMÁSZ az egyetemes szolgáltatónk, és nem az NKM Nemzeti Közművek).