Májusban és júniusban lesz kéményellenőrzés Pongráctelepen

2021. május elsejétől Budapesten is a katasztrófavédelemhez került a társasházi, lakószövetkezeti, illetve magánszemélyek tulajdonában lévő ingatlanok kéményeinek ellenőrzése, karbantartása. 

Az ügyfélszolgálati irodájuk a XVI. kerületben, a Diósy Lajos utca 28. szám alatt található, hétfőnként reggel nyolctól este nyolcig, további munkanapokon 8.00 és 14.00 óra között tartanak nyitva. Az “ügyintézős” oldalhoz ez a közvetlen link vezet: itt lehet szolgáltatást megrendelni, időpontot foglalni, adatainkat módosítani, tájékozódni a számlánk állásáról. 

A társasházi kémények ellenőrzését a kéményseprők a közzétett sormunkaterv szerint végzik, és a megszokott módon hirdetmény útján értesítik az érintetteket az ingyenes kéményellenőrzés időpontjáról. Oldalukon megnézhető, hogy melyik utcába mikor mennek ellenőrzésre.

Pongráctelepen a Csilla utca 2-10. társasházakba 2021. május 11-18. között, a XVII. épületbe és a Salgótarjáni utca 47-63. társasházakba június 16-30. között jönnek ellenőrizni a kéményeket. A VII. épület nem szerepel a listán, de ez talán félreértés eredménye, bár inkább a (Pongrác út 9.) XVII. épületet szokták a közműcégek összekeverni a Pongrác út 17. alatti “másik” Pongráctelep lakóházával, így vélhetően a VII. épületben is júniusban lesz kéményellenőrzés.

Forrás: 10.kerület.ittlakunk.hu