Alkotóház születik a Halom utcában

A Kőbányai Hírek Facebook oldalán találtuk az alábbi, kerületi szintű kulturális hírt és videót, melyre mi is felhívjuk a figyelmet, hátha Pongráctelepen is laknak képző- és iparművészek, akik még nem ismerik ezt a kerületi lehetőséget.

Alkotóház születik a Halom utca 37/B. alatt – cégér még nem hirdeti őket, de a Kőbányai Képző- és Iparművészek Egyesülete már amennyire a járványhelyzet engedte, “belakta” az épületet. Kitakarítottak, gletteltek, festettek a Helytörténeti Gyűjtemény régi helyén és vasárnap már koccintottak is rá. Gál Magdolna festőművész vezette körbe a Kőbányai Híreket az épületen és mesélt a terveikről.

A KKIE több mint két évtizedes múltra tekint vissza, az alkotóház megvalósításának álma két éve került elérhető közelségbe, mára pedig megvalósult, miután a Kőbányai Önkormányzat helyet biztosított számukra a Halom utcai épületben. Nemcsak átadták a régi épületet – előtte a többi között a régi ablakokat is korszerű nyílászárókra cserélték ki. Kiállítótér, nagy alkotóműhely (főleg festőknek), gyermek-családi kézműves foglalkoztató helyiség, művészetterápiás helyiség, stb. fog működni az épületben.

Ahogy az egyesület tagjai fogalmaztak: ahol most tartanak, az a nulladik pont, ahol az álmokból tervek szövődnek, majd elkezdődhet azok megvalósítása, és szeretnének fiatal tagokkal is bővülni.