Erőszakos halál a Hős utcában

Július 30-án, pénteken reggel kapott bejelentést a rendőrség, hogy a Hős utca egyik lakásában holtan találtak egy nőt. A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy az áldozat a lakásban lakó 47 éves nő, akinek a testén több, bántalmazásból származó sérülés van.

A rendőrök a feltételezett elkövetőt, egy 39 éves férfit a helyszínen elfogták és előállították. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya halált okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást, azóta a bíróság előzetes letartóztatást is elrendelt. A mai médiahírek szerint a volt élettársa ölhette meg a négygyermekes anyát, bár a férfi tagadja bűnösségét, és azt állította, hogy pár nappal korábban költözött el a volt élettársától, és csak benézett hozzá, hogy megnézze mi van vele, s akkor talált rá holtan.

Fotó: Borsonline.hu

Információink szerint már csak magántulajdonban lévő lakásokban laknak a Hős utcai gettóban, melyet 2,1 milliárd forintos állami pénzből 2018 eleje óta próbál kiüríteni a kőbányai önkormányzat, de nagyon lassan haladt már az önkormányzati bérlők átköltöztetése is, most pedig a tulajdonosok kivásárlása vagy csere lakás felajánlása zajlik, még ki tudja, meddig. A végcél a gettószerű épületpár (Hős utca 15/A és B) lebontása, de addig még sajnos jöhetnek ilyen hírek is onnan.

Forrás: 24.hu, Bors