Lakótársunk önkéntes szemétszedése a villamostöltésen

A Pongráctelep nevű Facebook-csoportban tegnap írta egy Csilla utcai szomszéd, hogy egy Salgótarjáni utcai fiatal lakótársunk, Tamás januárban végig összegyűjtötte a szemetet a 37-es villamos töltésén a Pongráctelep és a Gázművek mentén. Összesen 6 db kb. 200 literes zsák telt meg szeméttel. Hála neki, most legalább pár hétig sokkal tisztább a környezetünk! Majd tegnap, február 3-án újra megtisztította a töltést, újra egy nagy zsákkal gyűlt össze.

Ezért az önkéntes tevékenységéért nem lehetünk eléggé hálásak Tamásnak ugyanakkor szomorú, hogy ilyen gyorsan gyűlik az eldobált aprószemét a villamosvonal mentén. Kérjük, mindenki segítse a környezet tisztán tartását, és szervezzünk több közös szemétszedést is!

“Előtte” fotóink nincsenek, de ma reggel gyorsan végigfotóztuk a villamostöltést a Zách utcától a Pongrác útig, hátha az alább közreadott látvány jobb hatással lesz a jövőre nézve. Ha enyhül (netán véget ér) a járványhelyzet, tavasszal próbálunk szervezni lakótelepi csoportos önkéntes szemétgyűjtést is (akár egy esedékes TeSzedd! kampány keretében). Ezenkívül, bizonyára sokan találkoznak az utcán a reggeli órákban a Kőkert egy munkatársával, aki szúróbottal szedegeti a szemetet Pongráctelepen – ezt is köszönjük a Kőkert Kft.-nek!

Gyöngyike utcától a Zách utca felé: szép tiszta.
Gyöngyike utcától a Pongrác út felé: szintén tiszta.
Sajnos, a Pongrác úti villamosmegálló oldalában már ma reggel is volt szemét, illetve a felüljáró előtti legmeredekebb részről nehéz (balesetveszélyes) összeszedni az eldobált szemetet.