Szeptemberben Socca-világbajnokság lesz a Mázsa téren

Közepes méretű focipályán űzhető socca világbajnokságnak ad helyszínt Kőbánya.

Az idén eredetileg Mexikóban tartandó világbajnokságot az ottani szervezők visszamondták, így a pályázaton második helyezett Budapest kapta meg a rendezési jogot. A SOCCA Hungary központja kerületünkben van, elnöke, Csuhai Tibor kőbányai lakos, így talált a X. kerületben otthonra a 2022. szeptember 10. és 18. között megrendezendő világverseny.

A felmerült lehetőségek közül az önkormányzat a Mázsa téren történő rendezést támogatja. A sporteseményre a világ 40 országából érkeznek csapatok és a versenyt 25 országban közvetítik majd élőben.

A 2×20 perces mérkőzéseket egyetlen műfüves pályán, mobil küzdőtéren rendezik, a belépés ingyenes lesz, de regisztrációhoz kötött – írja az önkormányzat.

A selejtezőcsoportok összeállítása alapján ez tényleg világbajnokság lesz.

Mi az a socca? Erről leírást a https://soccahungary.hu/ oldalon olvashatunk:

A Socca-t a nagypályás labdarúgás és a futsal keverékeként emlegetik. Egyidejűleg 5 mezőnyjátékos és 1 kapus tartózkodik csapatonként a 25 méter széles, 45 méter hosszú pályán, ahol a kapu 4 méter széles és 2 méter magas. Büntetőnél, vagy döntetlen esetén szétlövésnél, nem állítottból rúgják a labdát kapura, hanem rávezetéssel, amit adott idő alatt kell végrehajtani. A kapu mérete lehetővé teszi a gólgazdag mérkőzéseket, emiatt gyors, pörgős, látványos játék alakul ki. Sárga lapnál a játékos büntetése 2 perces kiállítás. Egy mérkőzés 25 percig tart (hosszabbítás itt is lehetséges, pl. sérülések miatt).

Forrás: 10.kerület.ittlakunk.hu