Meddig tart a játszótér fejlesztése?

Mintegy négy hete zárva van Pongráctelep központi játszótere, “Építési terület. Belépni tilos!” olvasható a táblán. Azonban az első napok látható munkavégzése óta nem történik semmi a játszótéren, pedig már látható az eredmény: egy új hinta, három rugós játék és egy mini mászóvár, igaz ez utóbbi még nem tűnik késznek. Ezek az új játékok szemmel láthatóan a legkisebb korosztálynak készültek, amit már régóta kértek a pongráctelepi szülők, mivel ezt a játszóteret a Kis-Pongráctelep eredetileg a 6 évesnél idősebb gyerekeknek rendezte be 2015-ben, míg a piciknek a Gyöngyike utcában, az óvoda bejárata előtti, elkerített közterületen épített játszóteret, de azt azóta is a Gyöngyike Óvoda használja, így “munkaidőn kívül” zárva van.

A hetek óta, ráadásul nyári szünetben zárva tartott játszótér miatt e-mailt küldtünk a Kőkert Kft.-nek, mint fenntartónak, reméljük, nem kell már sokat várni a játszótér újra megnyitásáig. Arról is érdeklődtünk, hogy várható-e még fejlesztés a játszótéren, konkrétan a homokozó szűkítési lehetősége, amit a szomszédos társasházak lakói kérnek ugyancsak évek óta. Ugyanis a padka nélkül, nagy területen kialakított homokfelületről a földszinti lakások ablakaiba fújja a szél a homokot, ezért korábbi egyeztetéseken a Pongrác Egyesület is javasolta, hogy padka építésével kisebb homokozót lehetne leválasztani, míg a hinta, illetve most már hinták alatt a homokot egyéb esést tompító felülettel (pl. gumi) lehetne felváltani.

És végül még azt is kértük a Kőkert Kft.-től a hétfőn elküldött e-mailünkben, hogy a játszótér kerítése délkeleti bejáratának még 2015-ben felcserélve szerelt zárját, kapuját rakják a helyére, hogy a térkövezett sétányon lehessen közlekedni, és ne a mellett kitaposott földön (mint az alábbi fotón látható).

Maga a játszótéri fejlesztés állami pályázati forrásból, önkormányzati hozzájárulással valósul meg. Erről először a 2017. novemberi kőbányai közmeghallgatáson tájékoztatta a kerületi lakosokat D. Kovács Róbert polgármester, de a bürokrácia lassúsága miatt csak idén tavasszal kapta meg a pályázati pénzt a kőbányai önkormányzat.