A végleges jelölt lista az október 13-i önkormányzati választásokra

Végleges lett a 2019. október 13-i önkormányzati választások jelölt listája. A Kőbánya 1. számú egyéni választókörzet (EVK) akkor még csak jelölésért aláírásokat gyűjtő helyi jelölteket már bemutattuk augusztus végén, majd az addig megismert választási programjaikat, plakátjaikat is bemutattuk a szeptember 1-i cikkünkben. A már három hete ismert jelöltlista egyetlen végleges jelölttel bővült: a Munkáspárt részéről Fehér András Péterrel. Őróla sajnos semmit nem találtunk az interneten, nemhogy hivatalos oldalt, de még egy fotót sem, egyedül a Nemzeti Választási Iroda hivatalos honlapján elérhető felsorolásból tudunk egyáltalán a létezéséről, igaz, a Google találati listája szerint ő már 2014-ben és 2010-ben is egyéni képviselőjelölt volt Kőbányán.

A X. kerületi polgármesterjelöltek listája is bővült: egyrészt ugyancsak a Munkáspárt részéről Kerezsi László is elegendő aláírást gyűjtött össze a jelöléshez, másrészt a Jobbik is saját polgármestert jelölt Tubák István személyében, de egyiküktől sem találtunk választási programot, plakátot, így a nevük puszta említésén kívül nem tudunk mit írni róluk.

Ha esetleg egyik-másik 1. sz. EVK jelölt vagy polgármester jelölt időközben előrukkolna valamilyen új plakáttal, programmal (és tudomást szerzünk róla), természetesen bemutatjuk. A négyszereplős főpolgármesteri választási kampányról bőven lehet olvasni az országos médiában is, ezért erre nem térünk ki, legföljebb, ha valamelyik jelölt valamelyik választási programpontja speciálisan érintené Laposdűlő városrészt (Pongráctelepet)…