Kerékpárút Kőbányáról a Belvárosba

A Baross utca Orczy tér és Nagykörút közötti szakaszán önálló kerékpársávokat, egyes részein pedig busz-kerékpársávokat alakítottak ki. Ennek köszönhetően már nem a gépkocsik által használt sávokban kell haladni kerékpárral, ami komfortosabb megoldás az autóval és a biciklivel közlekedők számára egyaránt. A busz-kerékpársávok a közösségi közlekedés haladását is segítik.

A Magyar Kerékpáros Klub az Orczy tér és a Kálvin tér között lefilmezte mindkét irányban a biciklizést, az erősen gyorsított, másfél perces videó alább is megtekinhető.

A Kőbányai úti kerékpárút eddig az Orczy térnél ért véget, és régi igény volt, hogy a belváros irányába folytatódjon ez az útvonal. A fejlesztésnek köszönhetően most már nemcsak a VIII. kerületből, hanem Kőbányáról is biztonságosan el lehet jutni a belvárosba. A Baross utca átalakítása a nagykörúti kerékpársávokkal együtt már jelentősen javítja a környékbeli úti célok elérését. A biztonságos közlekedést a Baross utcában az újrafestett zebrák is segítik.

A BKK a koronavírus járvány miatt lecsökkent gépjárműforgalmat kihasználva nagyszabású biciklisáv hálózat fejlesztésbe kezdett, melynek egyéb (nagyrészt már megvalósult) elemei az alábbi térképen is láthatóak.

Forrás: Kőbánya.info