Az év első felében érkezik meg az igazán széles sávú internet a Pongráctelepre

Először tavaly szeptemberben adtunk hírt arról, hogy a Digi szakemberei engedélyt kértek egyes pongráctelepi társasházaktól a száloptikás 1000 Mbps letöltési sávszélességet biztosító internet szolgáltatás bevezetésére. Jelenleg csak 3-4 Mbps sávszélességet tud nyújtani a hagyományos kábelneten a Digi a lakótelepünkön, vagyis nagyságrendekkel javulhat a szolgáltatás minősége, sőt a világon elérhető átlagosan leggyorsabb letöltési sebességet biztosítva még az Európai Unió 2020-ig teljesítendő elvárását is messze túlszárnyalja majd (30 Mbps internet elérése lehessen minden uniós lakosnak). Tavaly októberben “tetten értük” az egyik társasházban már szorgoskodó szakembereket, akik szóbeli érdeklődésünkre sajnos nem tudtak hozzávetőlegesen sem  megmondani, hogy mikor lesz használható az 1000 Mbps a Pongráctelepen.

Akkoriban még titkon abban reménykedtünk, hátha a Jézuska elhozza nekünk karácsonyra az igazán széles sávot, de mivel újévig nem történt változás, január elején online felületen és postai levélben is írásban érdeklődtünk a Digi Kft.-nél a szolgáltatás fejlesztés várható határidejéről.

Ma (e-mailben) megérkezett tájékoztatásuk szerint a Csilla utca 2-10. társasházak bekábelezése befejeződött, jelenleg az optikai hálózat optikai kötéseit végzik. A lakótelep Salgótarjáni úti valamint Pongrác úti részének optikai kábelezése jelenleg is folyik. Remélhetően ezen kábelezési munkálatokat illetve ennek optikai megkötéseit február végére, március elejére befejezik, a próbaüzem ezután következik majd. A sikeres próbaüzem után az előfizetőket “átterhelik” a régi kábelről a száloptikára, amin keresztül jön majd minden szolgáltatás (TV, telefon, internet), míg a régi, modemes hálózatot elbontják. Tehát jelen állás ill. a Digi e-mailjének megfogalmazása szerint az év első felében várható (remélhető) a széles sávú internetszolgáltatás beüzemelése, melynek előfizetési feltételeiről természetesen a Digi honlapján lehet utánanézni.