Kőbánya értékeli az ápolt kertet, a virágos erkélyt – Pongráctelepen is

Tetszetős kerámiatáblával és oklevéllel jutalmazta idén is a Kőbányai Önkormányzat a legszebb kerületi kerteket, balkonokat, portákat.

Fotó: Kőbánya.hu

Fotó: Kőbánya.hu

A Tiszta udvar, rendes ház, a Virágos Kőbányáért, illetve a Tiszta, rendezett Kőbányáért elismeréseket október 24-én Kovács Róbert polgármester és az önkormányzati körzetek képviselői adták át a Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Központban. Szükség is volt a méretes helyszínre, mivel a kerületben 194 családiház-tulajdonos érdemelte ki a Tiszta udvar, rendes ház, 72 virágdíszbe öltöztetett balkon és erkély gazdája a Virágos Kőbányáért, valamint 9 közintézmény és vállalkozás a Tiszta, rendezett Kőbányáért elismerést. Az ezen az oldalon megtekinthető fotógalériában is látható Kovács Lajos közös képviselő a Csilla utca 5., Pongrác út 9. VII. és XVII. társasházak nevében vett át táblákat és elismerő oklevelet, valamint sikeresen újrázott a Csilla utca 3. társasház is. Gratulálunk a pongráctelepi kertészkedő lakosoknak, akik saját munkájukkal is hozzájárulnak lakótelepünk állapotának, szépségének javításán.

Fotó: Kőbánya.hu

Fotó: Kőbánya.hu

A jelöltek listájára pályázással, illetve ajánlás útján lehetett felkerülni. Az önkormányzat munkatársai kora nyártól októberig járták a portákat és végezték az értékelést. Szempont volt többek között, hogy az utcáról látható legyen az érintett zöldterület, valamint hogy elérjen egy elvárható esztétikai minőséget. A Tiszta udvar, rendes ház elismerésben részesültek közül egyre többen „visszatérők”, akiknek már van táblájuk. Őket oklevéllel ismerte el az önkormányzat, valamint virághagymákkal is kedveskedett a kertbarátoknak.

A kerületi elismerésekkel egyidejűleg 6 kőbányainak adták át a Magyarország Legszebb Konyhakertjei elnevezésű országos díjat, amelynek Kovács Szilvia, Karcag város alpolgármestere volt az ötletgazdája, és amelyet felkarolt a földművelésügyi miniszter, dr. Fazekas Sándor is. A kőbányai díjazottak között kiskertjével első díjat kapott a Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola SNI-s tanulócsoportja.

Kovács Róbert polgármester köszöntője után az országosan ismert agrármérnök, növényvédő mérnök és talajtani szakmérnök, Zsigó György tartott előadást a Kőbányát is érintő növényvédelmi kérdésekről. Ezt követően vehették át az elismeréseket a díjazottak.

Forrás: Kőbánya.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük